Бецков (Beckov)

Після насиченого попереднього дня, який ми провели в дорозі до Словаччини, штурмі Чахтіц і прогулянці по Тренчіну, ми довго відсипались і приїхали в Бецков тільки в 11-тій. Але в цьому теж був плюс, бо на шляху до замку ми зайшли поснідати в кафе, де якраз з 11:00 подають "денне меню" - дешевий комплексний обід. Смачно, ситно і затишно.


В замку ще не почався сезон, тому зайти можна тільки до башти, в якій розмістилась каса, а згори - оглядовий майданчик. А стежкою повз старовинний цвинтар можна піднятись на сусідній пагорб і помилуватись незабутнім краєвидом: старовинні руїни на фоні гір. Так, на цьому пагорбі ми зависли надовго...


В пошуках нових ракурсів ми піднялись ще вище, до поля, яке я запримітила від замку, але воно виявилось оточене електро-парканом, і ніде не було видно стежки в потрібному напрямку. Ну що ж, сфотографую хоч з дороги... Тим часом до нас підійшла чорно-біла кицька і стала гладитись об ноги. А вчора, до речі, ми гладили рудого кота під готелем. Тож у мене в цій подорожі була кототерапія :) Скучила я за котами в Брні, де немає вуличних тварин, а власних завести не можу.


На тому пагорбі ще є цікава алея - не зрозуміло для чого були висаджені дерева вздовж стежки внікуди, та все одно класно :)

Навіть якщо вхід до єдиної пам'ятки села зачинений, все одно варто туди приїхати - просто помилуватись краєвидом, відчути подих історії, насолодитись простором і близькістю гір. А в акварельних відтінках сухої трави і графіці безлистих дерев є свій особливий шарм!

0 коментарі: