Шацькі озера. Пісочне

Ми давно заглядали на куточок синьоокої Волині, де розмістилась одна з найбільших озерних груп Європи. Читали відгуки відпочиваючих, дивились чужі фотографії, і все це складалось в ідеалістичний пейзаж в наших уявах.

Вибір зробили в сторону озера Пісочного, бо всі в один голос стверджували, що тут чистіше та тихіше, ніж на Світязі - найглибшому озері України. А ми цінуємо затишок понад усе!

Та ілюзії розбилися вщент в перший же день по приїзді. Знайти житло виявилось важче, ніж ми очікували: в котеджах біля берега чи занадто дорого, чи немає місць, чи немає двомісних кімнат. Пошуки привели нас в село Мельники, де ми і оселились в звичайній сільській хаті. От тільки до озера звідти йти майже два кілометри.


Пісочне дійсно чистіше за Світязь - у воді не плавають недопалки та обгортки. Але вздовж лісових стежок всеодно насмічено, як і скрізь, де є люди. Щодо тиші... Ми ходили купатись на протилежний берег від пансіонату "Лісова Пісня", але і звідти чули їхню дискотеку, і в селі до пізньої ночі лунає "туц-туц-туц..."


З приємних моментів можу виділити хіба що захід сонця над озером, чисте повітря і веселку після грози...

P.S. Коли наступного разу плануватимемо відпочинок, то краще поїдемо в Карпати :-)

Більше світлин - на Picasa

5 коментарів:

  1. маю особливі сентименти до Пісочного, так як відпочивала там декілька років підряд - з батьками і сестрами... пригадую встигала перечитати купу книжок за той час :) - справді спокійний сімейний відпочинок...

    ..і дуже подобалось гуляти сосновим лісом.

    хоча згадані недоліки таки мають місте :/

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за чудові фото.

    порада - відпочивайте в селі Світязь - не пожалкуєте. Особливо якщо поселитесь в хатині біля затоки Лука.

    Полісся насправді - це цілий світ, звісно, поки не призвичаєний до СПРАВЖНЬОГО екологічного туризму..

    ВідповістиВидалити
  3. Гарне вийшло фото з веселкою и відзеркаленням в озері хмаринки. Навіть не просто гарне а дуже дуже гарне=)

    ВідповістиВидалити
  4. Я кілька разів відпочивала на Пісочному мені сподобалось.... :)

    ВідповістиВидалити
  5. озеро чудове.. шкода не можна стати з палаткою прямо на березі...але якщо йди 20 хвилин лісом від бази "Медик", то є гарні одинокі пляжі серед дерев, де немає ні людей, ні цивілізації..просто казка)) а ще далі відкривається неповторний піщаний пляж, дуже великий, з чистотою, прозорою водою і майже безлюдний..почуття як в раю, звідти не хочеться взагалі нікуди йти ...

    ВідповістиВидалити