Новорічні феєрверки в Брні (частина 2)

Першого січня о 18:00 над замком Шпілберк лунає традиційний святковий феєрверк. Цього разу він був присвячений 370-тій річниці оборони Брна від шведських військ і 70-тій річниці звільнення міста в Другій світовій війні.



Цей феєрверк не простий, а музичний. Влаштувавшись з видом на замок, потрібно вмикнути радіо KISS Hády 88,3fm, де після короткого вступного слова, в такт залпам, зазвучить інструментальна музика.


Цього дня в Брні був легкий туман, тому ми не поїхали до пагорбу, з якого я хотіла познімати феєрверк. Натомість ми вирушили в центр, значно ближче до Шпілберка, де туман не давався взнаки.


На оглядовому майданчику під мурами собору вже збирались люди, фотографи зі штативами зайняли найкращі точки. Але достатньо спуститись по сходам і перейти дорогу, де прямо з тротуару відкривається чудовий вид на замок, і немає жодної людини!
Хоча це просто ми прийшли заздалегідь. Хвилин за 10 до початку шоу сюди теж набігло глядачів. До речі, ми були єдиними, хто вмикнув радіо ;)


Сам феєрверк був просто фантастичний! Вогні різної висоти і різних кольорів танцювали над замком, і я, не помічаючи цього, теж почала пританцьовувати. Снаряди здіймались в небо і розкривались квітами, або опадали блискучим дощем, залишаючи по собі примарну хмаринку.
В кінці всі радісно аплодували.


Так цікаво вийшло, що минулої ночі ми фотографували салюти з замкової гори на фоні собору, а тепер навпаки :) Обидва рази видовище було незабутнім. Це було справжнє свято!



4 коментарі:

  1. Яскраве, гарне видовище, та щей з музикою так це треба бачити і чути,
    розділяю з тобою задоволення, поздоровляю - фотки, як завжди, чудові!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Це вперше я побачила феєрверк такого рівня, справжнє піротехнічне шоу!

      Видалити
  2. так, під музику то дуже незвично)) загдався фільм "V for vendetta"
    мені цей ракурс здається цікавішим навіть )

    може приїхати до вас на наступний НР? хм..)

    ВідповістиВидалити