Кошице (Košice)

Кошиці стали для нас брамою Словаччини - там ми вийшли з поїзда, і там же провели останній день подорожі. Від вокзалу, повз парк і палац з зеленим дахом, веде залита ранковим світлом вулиця. А прямо по курсу здіймається вежа готичного храму, найбільшого в Словаччині. Собор св. Єлизавети стоїть на своєрідній видовженій площі, яку обтікає головна вулиця міста. Словаки не заморочуються з назвами центральних вулиць, в багатьох містах це просто Hlavná - не заблукати ;)
За величезним собором ховається костел св. Михайла - ще старша готична пам'ятка. Все навколо прикрашене квітучими клумбами і фонтанами, в яких купаються голуби. На іншій стороні площі - оперний театр, трохи схожий на Львівський.

Сама ж Головна вулиця - пішохідна, з вело-доріжками і безліччю кафе та ресторанів на будь-який смак. Літніми терасами заставлені всі тротуари, тож гуляти зручніше по недіючим трамвайним коліям посеред широкої дороги. І роздивлятись різнокольорові фасади будинків ;)

Між іншим, це не прапор України, як вам могло здатись ;)
Це прапор Кошиць - жовта смуга зверху, а посередині герб

Мені дуже сподобались вузькі вулички, що огинають центр за кілька кварталів від головної площі - там тихо і безлюдно, можна знайти затишні атмосферні кав'ярні.
До речі, серед кав'ярень, в яких ми побували, я б виділила дві найцікавіші. Для любителів морозива - Urban-Cafe (вул. Vrátna 4). Там можна скуштувати таку дивину як гаряче морозиво (horúca zmrzlina :) ), і таку смакоту як бельгійські вафлі (в Бельгії я якось провтикала цей момент...)
А для любителів чаю - Čajovňa Amana (вул. Alžbetina 55). Не треба лякатись непривітного фасаду будинку, а варто пройти у двір і завітати до кімнат чайовні, де знайдете великий вибір чаїв та чайних напоїв. Яка це насолода - напитись заварного чаю, після всіх цих пакетиків!.. :)
Загалом Кошице - дуже приємне місто, ми вже вигадуємо причини повернутись туди знову ;)

2 коментарі:

  1. Привіт! гарний у тебе блог! теж люблю подорожувати і займаюся фотографією! якщо цікавлять спільні подорожі пиши...
    http://vk.com/ladanivskyy
    photograph_@ukr.net

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Цікава пропозиція, можна буде кудись з'їздити разом ;)

      Видалити