Красичин


Довжелезна зла черга на українсько-польському кордоні ледве не змусила нас повернути назад. Я справді не вірила, що ми це подолаємо. Але ж я не для того стільки возилась з візою, щоб відступити в останню мить! Перехвилювались, перечекали, перештовхались - і опинились по той бік кордону. Ффух! Маршрутка до Перемишля (Przemyśl), швидка пересадка на автобус до Красичина (Krasiczyn), і ми виходимо прямо біля замкового парку. Тільки тут я дістала з сумки фотоапарат :)


У великому зеленому парку сяє на сонці білий замок-палац. У XVI ст. він будувався як справжній оборонний замок на місці дерев'яного укріплення, та вже в наступному столітті його перебудували на палац - бійниці стали вікнами, розширились житлові споруди, мури декорувались. Резиденцію оточили бастіонами і ровами, але і їх розрівняли у XIX ст. Друга світова війна забрала у замка весь декор приміщень і меблі. Цікаво, що тоді показують туристам всередині... Ми ж оглядали замок тільки ззовні - він доволі фотогенічний, хоч і занадто охайний як на мій смак :)

Оточуючий парк дуже затишний і мальовничий, в затінку під деревами багато вільних лавочок, качки у ставку перетинають віддзеркалення білих веж. Краса!

3 коментарі:

  1. Привіт! Як це далеко від Перемишля, де ночували і яка ціна. Планую на вихідні поїздку то заскочити є бажання і оглянути так би мовити не на світлинах. Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Це за 10 км на захід від Перемишля. Ми в той же день поїхали до Кракова, там зупинились в хостелі (108 PLN за добу за двомісний номер зі сніданком). Про хостели я написала в коментарі в попередній публікації. Гарної поїздки! :)

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую! За відповідь! Намагатимуся щоб поїздка була вдалою та цікавою! Не забудьте про соляні шахти у Велічках це 5-10 км. від Кракова.

    ВідповістиВидалити