Оброшино

Нарешті вихідний день і сонячна погода стались одночасно! І ми одразу ж поїхали досліджувати околиці Львова і просто гуляти. Палац Шептицьких знайшли без проблем, хоч перший зустрічний дядько, у якого спитали дорогу, нас не зрозумів. Він спочатку махнув рукою кудись вперед, потім подумав і вказав праворуч. Ми так і пішли - прямо і праворуч, і вийшли прямо до головного фасаду палацу. Але з боку парку палац сподобався мені значно більше: жовті стіни під червоним дахом на фоні синього неба, все це яскравішає в сонячному світлі і графічно перекреслюється чорними гілками безлистих дерев. Гарно!


Пройшовши трохи далі, ми підійшли до зоопарку. На жаль, він був зачинений, але крізь сітчасту огорожу можна було роздивитись якихось водоплавних пташок, коника, овечок і зайчиків. А ще - оленів! Зацікавлені новими відвідувачами, вони підходили впритул до огорожі, роздивлялись нас і довірливо просували крізь сітку свої вологі носи :-). Треба буде привезти їм гостинця, і подивитись на інших жителів зоопарку, коли стане тепліше.


Потім ми відправились до церкви, за якою сховався зруйнований костелик з XVIII століття. Його дах вже частково обвалився, а церкву якраз ремонтують. Новий храм гидливо відгородився від помираючого "брата во Христі" низьким парканчиком. Їхнє сусідство виглядає символічним, а через дорогу - цвинтар.


Звідси йде шлях за село - повз залізницю і залиті сонцем чорно-білі поля - до костелів Бернарда Меретина. Під теплим промінням тане сніг, запах сухої трави у вологій землі нагадує Карпати, а повітря таке чисте... Ідеальний день для семикілометрової березневої прогулянки, чи не так?

Більше світлин - на Picasa

6 коментарів:

  1. Так! :)
    красива прогулянка* )) Небо. Тіні!
    Олень!!! :-о красень!

    *Новий храм гидливо відгородився від помираючого "брата во Христі" низьким парканчиком.*
    -такі влучні і гострі слова, що навертають сльозинки..

    ВідповістиВидалити
  2. підтримую Еріку. в тебе талант бачити історії і символи навколо.. це насправді вдається далеко не всім... :)

    ВідповістиВидалити
  3. А зоопарк працює, ось тільки приїжджайте в суботу ;)Детальніше тут - http://obroshyno.org.ua/zoo.php

    І взагалі гарно описано!..

    ВідповістиВидалити
  4. Обов'язково приїдемо! Про зоопарк читала, подобається ідея "... допомогти відвідувачам відчути себе не господарями цього світу, а його невід’ємною частиною"

    ВідповістиВидалити
  5. моє любиме рідне село...

    ВідповістиВидалити