Самбір: два перших враження про одне місто


Проїжджаючи повз Самбір, я вдивлялась в місто за вікном маршрутки, намагаючись вловити, чи варто буде в кінці подорожі приділити йому окрему увагу. Базари, кіоски, люди, машини, метушня, базари... Навіть залишаючись в комфортному сидінні, мені стало якось незатишно. А уявивши, що ми повернемось сюди і опинимось в цьому бурхливому живому потоці, вирішила, що не варто псувати таку чудову подорож. Краще залишити пам'ятки Самбора на майбутнє, а замість нього відвідати Старий Самбір.

Та не так сталося, як гадалося - волею долі ми все ж потрапляємо в це незатишне місто-базар в останній день подорожі. Одразу шукаємо на автостанції найближчий автобус до Львова, бо немає бажання тут затримуватись... Раптом мою увагу привертає дах якогось костелу - величезна стара споруда підвищується над щільною забудовою міста, і це зовсім близько! Збігаєм сфотографуєм, і тут же назад!



Базар, нескінченні магазини, кіоски, метушня... нарешті пірнаємо в бокову вуличку... яка виводить нас до несподівано тихої площі Ринок. Що це? Інше місто? Інший світ :)? Та ні, це інше обличчя Самбору, яке ми ледь не прогледіли за поверхневою базарною маскою. Пішохідна зона в оточенні гарних будинків, ратуша, костели і церкви... І кафе з нашими улюбленими заварними чаями!


Як може не сподобатись це затишне місто з гарними пам'ятками і спокійною атмосферою? ;-)

Більше світлин - на Picasa

5 коментарів:

  1. так, перше враження часто оманливе )

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже добре коли трапляються такі приємні несподівані відкриття. Тоді згадка про місце залишається надовше. А зі світлини видно що місто і справді дуже затишне і гарне:)

    ВідповістиВидалити
  3. В тебе дуже добре виходить передавати через світлини атмосферу і дух місць, чи то бачення оточуючого світу цікаве і особливе:) Отримуєш від перегляду світлин справжнє задоволення. Дякую

    ВідповістиВидалити
  4. Якщо я захоплююсь об'єктом зйомки, то і світлини виходять емоційними. Я рада, що вони тобі подобаються - мабуть, наші світогляди чимось схожі ;)

    ВідповістиВидалити
  5. Прикольне місто , я там виріс :),
    Маршрутки справді проїжають не по найкрасивішим місцям.
    Місто "міні Львів" , старше від самого Львова на 50 років :)

    ВідповістиВидалити